18.11.2016

DIY JOULUKORTITEikö olekkin ihanaa, kun joulu on tulossa? Oon suunnitellut joululahjoja varmaan jo kuukauden ja suurin osa onkin hankittu. Joululahjojen ostaminen ja antaminen on niin ihanaa. Joulukortteja en ikinä kyllä osta, harvemmin mitään muitakaan kortteja. Jotenkin ne on vähän turhia, paitsi jos ne on itse tehty!

 Viimeksi oon itse väsännyt joulukortteja kun olin lukiossa, niin oli korkea aika ruveta taas vähän askartelemaan :) Mulla ei ollut mitään hajua minkälaisia kortteja tekisin, joten selailin Googlea ja Pinterestiä todella kauan kunnes innostuin tästä pop-up joulukuusesta. Mietiskelin todella tarkkaan minkälaiset kortit tekisin ja etsin netistä materiaaleja. Lopulta päätin kuitenkin mennä Sinelliin ihan paikan päälle valitsemaan tarvikkeet. Itselläni on vähän vaikea hahmottaa lopputulosta etukäteen ja en tietystikkään ollut siis voinut ihan tarkalleen suunnitella minkälaiset korteista tulisi, joten päädyin pyöriskelemään Sinellissä kokonaisen tunnin, heh.


 Valitsin sieltä hopeiset helmiäiskorttipohjat ja vaaleansinisiä A4 helmiäiskartonkeja korttien tekoon. Kun oli jo niin paljon helmiäistä ostin kaveriksi perus valkoiset kirjekuoret. Koristeeksi joulukuuseen valitsin helmen puolikkaita ja etsin myös glitterpaperia joulupakettien tekoon kuusen alle, mutta sellaista ei ollut. Glitter -kalvoa puolestaan löytyi, mutta se oli niin ohutta, joten päädyin ensin liimaaman kalvon kartongin päälle. Näin oli helpompaa laittaa tuota punaista nauhaa pakettien ympärille. Joulupaketit kiinnitin kuusen alle kaksipuolisella teipillä.

Lumihiutale -leimasimet löysin tigerista ja paketissa oli mukana myös isompia lumihiutaleita. Päädyin lopulta käyttämään vain pieniä hiutaleita, vaikka aluksi testasin myös kortin kanteen niitä isoja.  Lumihiutale -leimasin paketissa oli myös mukana sininen ja hopeinen leimasintyyny, mutta niille ei tullut tällä kertaa käyttöä. Sen sijaan ostin Sinellistä valkoisen leimasintyynyn ja "Hyvää Joulua" leimasimen. Päällystin tekstin vielä valkoisella kynällä niin se erottui paremmin. Hiutaleissa olevat koristeet ovat kynsistrasseja, joita minulla oli jo ennestään.

Liimauksen kanssa mulla oli myös aikamoisia ongelmia. Joulukuusessa olevissa helmikoristeissa oli valmiiksi liimapinta, mutta se ei millään suostunut tarttumaan mukaan. Olin ostanut liimapyssyn tigeristä vain vitosella, joten kokeilin sitä koristeiden liimaamiseen. Muistin taas miten vihasinkaan käyttää liimapyssyjä :D Eikä niistä mitään kaunista jälkeä kyllä saanutkaan. Kokeilin uudestaan ottaa helmikoristeita ja kun vähän laittoi efforttia niin sen liimapinnankin sai mukaan, jes!

Ei ollut muuten mikään maailman helpoin homma saada lumihiutaleita kortin kanteen tasaiseksi ympyräksi. Vapaalla kädellä ei tullut tarpeeksi kaunista jälkeä, joten ajattelin kokeilla piirtää harpilla ympyrän ja leimauksen jälkeen kumittaa sen pois. Noh, siitä jäi kamalat jäljet joten piti keksiä jotain muuta. Lopulta pidin shottilasia kortin kannen päällä ja leimasin lumihiutaleita sen ympärille. Parhaiten tekstin sai tuohon keskelle, kun sen leimasi vasta kun ympyrä oli jo tehty.

Strassien liimaaminen kortin kanteen liimapyssyllä ei myöskään jättänyt hyvää jälkeä ja en uskonut paperiliiman pitävän niitä paikoillaan. Ostin pikaliimaa jolla liimata strassit lumihiutaleisiin, mutta pikaliimasta jäi tummat läntit strassien ympärille. Voihan hitsiläinen! Kokeilin valkoiselle paperille ja sille vaaleansiniselle kartongille, niin siihen pikaliima ei tummunut. Just my luck. Päädyin sitten liimaaman strassit paperiliimalla ja annoin niiden rauhassa kuivua ja on onneksi hyvin pysynyt kiinni. Kaikki hyvin, loppu hyvin :)

 


Korttien ylä- ja alaosan taakse leimasin lumihiutaleita riviin ja niiden väliin kirjoitin lyhyen joulurunon, sekä keneltä kortti on. Normaalisti nämä olisi tietysti kuulunut kortin sisäosaan, mutta se oli jo niin täynnä kaikkea muuta. Kortin takaosa ei päässyt tänne saakka, sillä mun käsiala ei ole esittelemisen arvoista. Lopputulokseen olen kuitenkin aivan älyttömän tyytyväinen! Halvemmaksi olisi tullut ostaa valmiit kortit ja aikaakin tähän uppoaa todella paljon. Koska mulla ei ollut mitään tarvikkeita valmiina meni n.60€ tarvikkeisiin eli 3€ per kortti kun tekee 20 korttia. Ei se toisaalta niin paha ole ja näitä voi ylpeänä lähettää läheisille postissa :) Pop-up joulukuusen saa helposti tehtyä ja ohjeet löytyy täältä.

Mitäs mieltä te olette lopputuloksesta ja aiotteko tehdä itse joulukortteja?

10 kommenttia:

 1. Hienoja kortteja! Itekin pitäis alkaa pikkuhiljaa väsäileen joulukortteja :)

  millatt.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat joulukortit ♥

  http://more-than-we.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Kauniita kortteja! <3 ihana kun alkaa blogeissa pyöriä jouluaiheisia postauksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin on, itsekin aijon tehdä lisää jouluaiheisia postauksia pian :)

   Poista
 4. Ihana idea ja upeasti toteutettu! Kokeilisin itsekin, jos en olisi jo joulukortteja tehnyt. Mulla oli muuten ihan samanalainen tarina kuin sinulla tuon suunnittelun kanssa. Selaisin Pinteristiä ja Googlea ihan liian kauan ja silti menin Sinelliin vain pienen aavistuksen kanssa siitä, mitä tulisin tekemään, joten pyörin siellä varmaan tunnin. Lopputuloksesta tuli kuitenkin ihan kiva :D

  VastaaPoista
 5. Tosi hienoja! Mä en voi aloittaa vielä oikein jouluhössötystä ja tänävuonna ei välttämättä tule edes koristeltua kotia, koska me mahdollisesti muutetaan kolmioon vuodenvaihteessa, ja puolet mun tavaroista (myös koristeet) on 400km päässä :D

  Meinasin ottaa joulukorttikuvia meidän kissoista ja teettää iFolorilla, mutta otin kavereiden kissoista muutama päivä sitten ja jos kahdessa oli jo tekemistä, niin entäs sitten viidessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, voi ei onpas sulla hässäkkää joulun alla. Tsemppiä! Hyvä idea toi kissoista kuvien ottaminen joulukortteihin :)

   Poista